preloader
Söker du jobb som en personlig assistent? Klicka här

Kunden Sallahudin

Här kan du läsa vad en av våra kunder tycker
Sallahudin är 51 år och till stor del rörelseförhindrad efter olycka, vilket gör att han har behov av personlig assistans under större delen av dygnet. Han bor i en mindre kommun i Skåne med sin brorson och dennes fru, som bägge jobbar som hans assistenter. Sallahudin uppskattar ett aktivt leverne och vill bland annat studera religionskunskap. Det är väldigt viktigt för honom att leva så fritt och obehindrat som han vill.
Vill du snälla berätta lite kring den assistans som du har?
- Jag vill som alla andra leva så normalt liv som möjligt, vilket mina assistenter hjälper mig mycket med. Det känns väldigt bra att ha mina familjemedlemmar som assistenter, vi känner varandra mycket väl på gott och ont. Vi talar bokstavligt talat samma språk, som är på Albanska. Utan dem hade jag inte kunnat göra sådant som betyder mycket för mig, som att ta komma ut för frisk luft eller fokusera mig på att lära mig saker som intresserar mig. Självklart uppskattar också assistenterna att ha mig som arbetsledare, och att ha Reko assistans som på ett skickligt sätt sköter allt kring deras anställning. De får dessutom betydligt högre lön än vad de hade hos vår förra assistansbolag.
"Reko assistans känns bäst"
- Jag har haft min assistans via Reko assistans sedan 2016 nu. Det var en bekant som tipsade mig om dem. Jag var tidigare ansluten till en av de större bolagen, men det kändes aldrig som ett personligt samarbete utan mer som att jag bara var en I mängden. Reko assistans känns bäst för att de satte mig och mina personliga behov i fokus. Vi har väldigt bra kontakt och de vill verkligen att jag ska ha det bra och känna mig trygg. Om något fungerar lite sämre kan vi ha en seriös dialog för att förbättra situationen till det sätt som passar mig bäst. Vi kan alltid lösa olika frågor på ett smidigt sätt, vilket jag självklart uppskattar.
"jag uppskattar också den juridiska hjälpen väldigt mycket”
- Jag och min fru skilde oss för inte så länge sedan. Detta skulle innebära att jag skulle utökade assistanstimmar då min dåvarande fru till exempel skötte sådant som tvätt och matlagning. Efter skilsmässan bekräftade en handläggare hos min kommun muntligen att jag skulle få utökade assistanstimmar, för att sedan till min förvåning faktiskt sänka timmarna. Genom Reko assistans och den advokat de samarbetar med har vi överklagat kommunens beslut till förvaltningsrätten. Jag är ganska säker på att vi till slut kommer få den rätten jag förtjänar och jag uppskattar också den juridiska hjälpen väldigt mycket.
Mer om kontakten med Reko assistans säger Sallahudin:
– Den funkar väldigt bra. Vi får den informationen som vi behöver och hörs av vid behov. Någon gång till och från hälsar också vår kontaktperson ifrån Reko assistans på hemma hos mig. Han brukar titta över att allting funkar som det ska, annars äter vi oftast pizza och pratar om allt möjligt. Om det skulle hända att vi behöver något ifrån administrationen, som anställningsintyg eller ändra på schemat får vi den hjälp vi behöver väldigt snabbt.
Sallahudins helhetsbetyg:
Reko assistans 95%
Före detta assistansbolag 70%
*100% motsvarar ett idealt assistansbolag
Sagt om oss:

Vi är väldigt nöjda och samarbetet fungerar faktiskt mycket bra inom alla olika områden. Jag kan varmt rekommendera Reko assistans!

Emma Grankvist
Emma Grankvist

Reko assistans har mycket duktig personal som också kan prata på vårt moderspråk. Det gör det mycket enklare för oss att kommunicera utan missförstånd.

Fadumo Ahmed
Fadumo Ahmed

Min släkting trivs mycket bra med sina assistenter. Alla som jobbar på Reko assistans är väldigt snälla och tillmötesgående när vi behöver hjälp.

Raim Abdi
Raim Abdi
Övriga intervjuer:
anadim
emma